2-osios „Gerumo mokyklos“ temos „Grožis“ įgyvendinimas

Kupiškio r. Alizavos pagrindinės mokyklos mokytojos, dalyvaudamos tarptautiniame projekte „Gerumo mokykla“, kartu su savo auklėtiniais gilinosi į grožio temą. Mokiniai nagrinėjo kitų šalių mokinių meninius kūrinius, pateiktus „Gerumo mokyklos“ metodinėje medžiagoje. Diskusijų metu vaikai aptarė, kokie elementai piešiniuose kuria grožio pojūtį, svarstė apie jų spalvas, nuotaikas bei kompozicijas. Pastebėta, kad visi piešiniai perteikia šilumą, džiaugsmą ir grožį.

Nagrinėjant grožio temą, mokiniai diskutavo, kaip patys galėtų prisidėti prie savo aplinkos puoselėjimo. Bendru sutarimu buvo nuspręsta sukurti gamtinių medžiagų paveikslus tema „Rudeninis langas“. Visos veiklos metu vyravo darna, kūryba, atsipalaidavimas ir grožio pajautimas.

Mokiniai suprato, kad kiekvienas gali sukurti gražų daiktą iš natūralių, nekainuojančių gamtos medžiagų ir juo pradžiuginti aplinkinius. Mažieji vaikai leidosi į gamtą, kur susirado savo medį, jį apkabino, paglostė gėles ir bandė įsiklausyti į gamtos kalbą. Klasės buvo išpuoštos rudens gėrybėmis ir mokinių darbeliais. Gamta simbolizuoja ramybę ir grožį, o mes siekiame grožį kurti ir matyti ne tik lauke, bet ir savo mokyklos grupėse.

Nuotraukos:
Birutė Kairienė, Danutė Miknevičienė, Jūratė Kuliukienė, Monika Baguškienė, Gražina Kigaitė, Rima Dyraitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas