Jaunieji šauliai Alizavos pagrindinėje mokykloje

Birželio 20 dieną Kupiškio Povilo Matulionio progimnazijos mokytojo Dariaus Barono vadovaujami jaunieji šauliai surengė mokymus Alizavos pagrindinės mokyklos 5-9 klasių mokiniams.

Mokymų tikslai ir veiklos:

Pilietiškumo ugdymas: Mokiniai buvo skatinami suvokti savo vaidmenį valstybės gynyboje. Jie sužinojo apie pilietinio pasipriešinimo svarbą ir gavo žinių, kaip veikti krizinėse situacijose. Vaikai aptarė, kokiais veiksmais galima parodyti okupantams nepritarimą jų politikai ir kokie daiktai turėtų būti sudėti į krepšį evakuacijos atveju.

Praktiniai įgūdžiai: Vaikai mokėsi karinių rikiuotės ir žygiavimo pagrindų, orientavimosi aplinkoje naudojant kompasą ir binoklį. Kiekvienas turėjo galimybę pagerinti pasitikėjimą savimi atlikdamas taiklaus šaudymo bandymus. Šie įgūdžiai gali būti naudingi ne tik ekstremaliose situacijose, bet ir kasdieniniame gyvenime.

Komandinis darbas ir drausmė: Dirbdami skyriuose, mokiniai mokėsi veikti vieningai ir atsakingai, suprato komandos svarbą ir lavino bendradarbiavimo įgūdžius.

Po intensyvių mokymų visi dalyviai patraukė į miestelio centrą, kur šauniosios Alizavos bendruomenės gaspadinės Janina ir Gitana paruošė kareivišką košę. Bendri pietūs po treniruočių sustiprino bendruomeniškumo jausmą.

Šie mokymai suteikė vaikams svarbių žinių ir įgūdžių, kurie prisidės prie jų asmeninio ir pilietinio tobulėjimo bei sustiprins jų pasiruošimą susidurti su įvairiais iššūkiais ateityje.

Tai buvo Kupiškio r. savivaldybės finansuojamas tautinio ir pilietinio ugdymo projektas „Aktyvus pilietiškumas“.

Nuotraukos:
Danutė Miknevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos