Ketvirtokai sužinojo bežodžių knygų galią

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2022-11-19
  • Kategorija: Renginiai

Vaikų žemė“ (literatūros pažinimo programa vaikams ir paaugliams) ir leidykla „Aukso žuvys“  šių mokslo metų pradžioje skelbė kūrybiško rašymo konkursą „Knygos teksto autorius“.

Alizavos pagrindinės mokyklos 4 ir 6 klasių mokiniai atsiliepė į kvietimą ir kūrė istorijas iliustruotojos Issos Watanabe bežodei knygai „Migrantai“. Įdomiausios istorijos buvo išsiųstos konkurso organizatoriams.

Organizatoriai teigia, kad buvo priblokšti mokinių fantazijos, gebėjimo kurti jaudinančias istorijas ir įdomius personažus, bet svarbiausia – jų atjautos į nelaimę papuolusiems žmonėms ir gyvūnams.

Atsidėkodami jie padovanojo vaikams pasakojimą apie bežodžių knygų galią.  

Lapkričio 18 d. 9 val. į nuotolinį susitikimą  su bežodžių knygų žinove, vaikų literatūros eksperte, knygų apžvalgininke, IBBY Lietuvos skyriaus pirmininke Inga Mitunevičiūte jungėsi Alizavos pagrindinės mokyklos 4 klasės mokiniai. Jų klasės draugo Domanto Bickaus fantastiška istorija

„Driagas ir Šantas“ dalyvavo kūrybiško rašymo konkurse.

Mokiniai išgirdo pikantiškų naujienų apie Lampedūzos saloje (priklauso Italijai) esančią biblioteką, kurioje daugiausiai pasaulyje bežodžių knygų. Į šią salą valtimis atplaukia žmonės bėgantys nuo blogo gyvenimo iš Afrikos. Jų tarpe daug vaikų ir paauglių. Kad vaikai jaustųsi geriau suaugusieji sugalvojo įkurti bežodžių knygų biblioteką. Bežodes knygas gali skaityti kiekvienas žmogus. Tai ir yra didžiausia bežodžių knygų galia. Tyliosios knygos padeda susikalbėti nemokantiems kalbų žmonėms, nes vaizdus supranta visi.

Specialistė papasakojo linksmą bežodžių knygų atsiradimo istoriją. Parodė labai įdomių šių knygų pavyzdžių. Pasidalino bežodžių knygų panaudojimo būdais. Atsakė į klausytojų klausimus.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos