PRADINUKŲ TURISTINIS ŽYGIS ŠIMONIŲ GIRIOS PAŽINTINIU TAKU

  • Paskelbė : Danutė Miknevičienė
  • Paskelbta: 2024-06-03
  • Kategorija: Išvykos

Birželio 3 dieną Alizavos pagrindinės mokyklos 1-4 klasių mokiniai ir jų mokytojos vyko į turistinį žygį Šimonių girios pažintiniu taku.

Šimonių giria yra viena natūraliausių girių Lietuvoje, mažai paveikta žmonių veiklos. Nenuostabu, jog čia yra ne vienas draustinis, aptinkama daug saugomų augalų ir gyvūnų rūšių. Pažintinis takas „Į girią” yra girios vidury įrengta lankytina vieta, suteikianti progą pamatyti, pajausti ir pažinti Šimonių girios grožį ir didybę.

Pažintinis takas yra nepilnai žiedinės formos, o jo ilgis nesiekia 1,5 kilometro. Maršrutas veda gerai pramintu natūralios dangos miško taku, o šlapioje vietoje nutiestas medinių lentelių takas. Take įrengti mediniai stulpeliai su maršrutą ir kryptį rodančiomis rodyklėmis. Įrengti šiuolaikiški informaciniai stendai.

Jaunieji turistai sustoję prie kiekvieno stendo susipažino, kokie gyvena gyvūnai, kokia auga augalija. Įdomu buvo pagroti melodiją, sudėlioti dėlionę „Vilkas ar lūšis?“. Ilgiau mokiniai stabtelėjo prie stendo apie grybus, grožėjosi drožėjų išdrožtais grybais. O koks buvo džiaugsmas suradus tikrus grybus! Prie tako kaišiojo galveles kazlėkai....

Daug naujo sužinoję ir pamatę mokiniai laimingi grįžo namo.  Turės ką papasakoti savo tėveliams...

 

Nuotraukos:
Birutė Kairienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos