Pirmoji mažylių kelionė į knygų karalystę

  • Paskelbė : Danutė Miknevičienė
  • Paskelbta: 2023-09-20
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 20 d. bibliotekoje susirinkę Alizavos pagrindinės mokyklos jungtinės ikimokyklinės ir priešmokyklinės grupės vaikučiai (vadovės Rima Dyraitė ir Onutė Šiupienienė ) susipažino su nuotaikinga knyga „Kaip pelėdžiukas iš namų pabėgo“.

Eiliuotą pasakojimą apie mažą pelėdžiuką, kuris vieną dieną pabėgo iš namų į girią ieškoti nuotykių, ir čia bėgiodamas, paikiodamas, medžiodamas susirado geriausią draugą, sukūrė vaikų rašytojas Marius Marcinkevičius. Dailininkė Agnė Nananai nupiešė labai žaismingas iliustracijas.

Vaikai ne tik klausėsi bibliotekininkės skaitomo teksto, bet  žiūrėjo vaizdo įrašus, kuriuose pelėdžiuko istoriją dainavo aktorius Pijus iš „Vėjų teatro“. Žaidė su pirštininėmis  pelėdžiuko ir peliuko lėlytėmis. Paskui grožėjosi dailininkės Agnės Nananai iliustracijų knygelei „Kaip pelėdžiukas iš namų pabėgo“ paroda. Klausėsi pelėdos Lututės lututavimo. (Šį įrašą galima rasti žurnale vaikams apie gamtą „Lututė“.)

Bibliotekininkė kiekvienam padovanojo po mažą Mariaus Marcinkevičiaus ir Linos Itagaki knygelę „Balandėliai“, kurią kiekvienas namuose perskaitęs rytoj papasakos mokytojoms apie ką ji ir kaip patiko.

 

 

Nuotraukos:
Danutė Miknevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos