Teatralizuota pirmoji pirmokų pamoka bibliotekoje

  • Paskelbė : Danutė Miknevičienė
  • Paskelbta: 2023-09-13
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 13 dieną dvylika Alizavos pagrindinės mokyklos pirmokų apsilankė bibliotekoje.

Vaikus pasitiko Piteris Penas (Škotijos rašytojo Džeimso Bario apysakos-pasakos veikėjas, plačiai pasaulyje žinomas ne visai tikras berniukas, kuris nenorėjo užaugti).

Piteris Penas paprašė pirmokų iškilmingai pasižadėti, kad brangins ir saugos knygą, ims ją tik švariomis rankomis, neplėšys ir nelankstys, o perskaitę grąžins į biblioteką.

Piteris Penas, kiekvieną mokinuką palietęs savo stebuklinga plunksna, iškilmingai paskelbė juos Alizavos bibliotekos skaitytojais.

Septintokės Akvilė ir Kamilė, persirengusios Beno Beranto bei Vilijos Kvieskaitės paveikslėlių knygos „Pirmokykla“ personažais: varniuku Kirniu ir geniu Beržuliu, skaitė  šios knygos veikėjų nuotykius skubant į pirmąją mokyklą.

Knygutės veikėjai, varniukas Kirnis ir voveriukas Tiklis, skruzdėlių padedami iš šapelių sėkmingai sudėliojo savo vardus. Savo vardus iš pušies spygliukų dėliojo ir Alizavos pagrindinės mokyklos pirmokai.

Knygutėje garsus miško virėjas genys Beržulis vaišino beskubančius į mokyklą bičiulius bandelėmis. Po gardžią bandelę gavo ir Alizavos pagrindinės mokyklos pirmokai. Paskui reikėjo  suskaičiuoti, kiek bandelių jiems atnešė genys Beržulis.

„Pirmokyklos“ personažai liko sužavėti savo pirmosios kelionės į mokyklą įspūdžiais. Alizavos pagrindinės mokyklos pirmokai prisiminė savąsias keliones į mokyklą rugsėjo 1-ą dieną. Pasidalino įspūdžiais, kas kam labiausiai patiko, kas ko labiausiai bijojo. Apie savo pirmąsias keliones į mokyklą papasakojo vaikams ir septintokės Kamilė ir Akvilė bei bibliotekininkė Danutė.

 

Nuotraukos:
Danutė Miknevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos