Pažink policininko profesiją

  • Paskelbė : Danutė Miknevičienė
  • Paskelbta: 2023-06-22
  • Kategorija: Renginiai

Birželio 21 d. Kupiškio r. policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Danguolė Baliuvienė su jaunosiomis policijos rėmėjomis, Audra ir Austėja, pristatė Alizavos pagrindinės mokyklos 5 ir 6 klasių mokiniams pareigūno profesiją.

Mokiniai žiūrėjo filmuotą medžiagą apie tai, kur ir kaip ruošiami būsimi policijos pareigūnai. Kokie taikomi reikalavimai jaunuoliams, norintiems tapti policininkais. Kas yra nepriekaištinga reputacija ir kodėl ji svarbi policininkui. Kokius reikia įveikti sporto normatyvus. Žiūrėjo vaizdo įrašus, kaip teisingai atlikti atsispaudimus, atsilenkimus. Išgirdo apie loginio mąstymo testus, apie motyvacinius pokalbius.

Gimnazistė Austėja papasakojo savo patirtį, kur keliavo ir ką darė, kaip aktyviai ir sportiškai leidžia savo laiką jaunieji policijos rėmėjai.

Policininkai ilgiausią darbo laiką praleidžia automobilyje. Pareigūnė Danguolė papasakojo apie policijos automobilio ypatumus. Pademonstravo, kaip veikia sirenos, papasakojo, kada ir kaip jos naudojamos. Parodė įrankius, kurie kasdien vežiojami policininko automobilyje. Mokiniai apžiūrėjo automobilį iš vidaus. Pabandė pasėdėti areštuotų kameroje. Išbandė, kaip veikia antrankiai. Policininkė papasakojo apie EŽĮ, prietaisą, kuris naudojamas sustabdyti sprunkančiam nuo policininkų automobiliui, pademonstravo, kaip tai daroma.

Mokiniai pamatė policininkų ginklus: tazerį, pistoletą, šovinį, „bananą“, dujų balionėlius.

Paskui buvo pakviesti atlikti sportines užduotis, kurias turi įveikti stojantieji į policininkų gretas: bėgimą 10x10, manekeno nešimą. Susirungė „policininkų“ ir „nusikaltėlių“ komandos.

Mokiniai sužinojo, kad policininko darbas ne tik bausti, bet ir išaiškinti, kaip žmonės turėtų tinkamai elgtis. Policininkas sunkiai dirba ir aukoja visą savo laisvalaikį, kad apsaugotų žmonių gyvybes.

Nuotraukos:
Danutė Miknevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos