Dalyvavome Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą 20-mečio minėjimo šventėje

  • Paskelbė : Danutė Miknevičienė
  • Paskelbta: 2024-04-30
  • Kategorija: Didžiuojamės

Balandžio 30 dieną Alizavos pagrindinės mokyklos 5-7 klasių mokiniai, drauge su bendraamžiais iš kitų Kupiškio r. savivaldybės mokyklų, dalyvavo Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą 20-mečio minėjimo šventėje, kuri vyko Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje. Šventę vedė charizmatiškoji režisierė Vilija Morkūnaitė. Susirinkusį mokyklinį jaunimą sveikino Kupiškio r. savivaldybės meras Algirdas Raslanas ir Europarlamentaras Bronis Ropė. Vadovai ragino jaunimą drąsiai svajoti ir atkakliai siekti savo svajonių, nes būtent jie, jaunimas, yra ATEITIS.

Skambant Europos sąjungos himnui, nominacijos „Pilietiškiausia klasė 2024“ laimėtojai - Alizavos pagrindinės mokyklos 7 klasės mokiniai - iškilmingai pakėlė Europos sąjungos vėliavą.

Režisierė Vilija Morkūnaitė, pristačiusi šios dienos istorinę vertę, pakvietė mokyklų komandas išmėginti jėgas viktorinoje „Tiesa ar melas apie Europos sąjungą“. Mokiniai turėjo patvirtinti arba paneigti 20 įvairių teiginių apie Europos Sąjungos veiklas, tikslus, šalis, atributus ir t.t.

Alizavos pagrindinės mokyklos septintokai vyko į renginį pasiruošę, pamokoje perskaitę informaciją, kaip atsirado Europos Sąjunga, kaip ji veikia, apie šios sąjungos vertybes, apie svarbiausią tikslą – TAIKOS išsaugojimą, apie laisvą judėjimą, apie stojimą į ES, apie Šengeno erdvę, apie kalbas ir pinigus, vėliavą bei himną. Todėl viktorinoje ir surinko daugiausiai teisingų atsakymų.

Paskui mokiniai inscenizavo ir įgarsino įvairių ES šalių nacionalinius gyvūnus, o žiūrovai turėjo atspėti.

Kol vyko šis linksmas šurmulys jaunieji dailininkai ir dailininkės, palinkę prie molbertų, piešė nurodytų ES valstybių portretus.

Ir dailininkų, ir žiūrovų smagią nuotaiką palaikė aikštėje skambančios gražiosios Eurovizijos dainos. Puikią jaunimo nuotaiką dar labiau pagerino Kupiškio kultūros centro darbuotojų dovanoti prizai - spalvingų vaisių rinkiniai.

AČIŪ ORGANIZATORIAMS UŽ PRASMINGĄ IR LINKSMĄ ŠVENTĘ!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos