Nacionalinis IT iššūkis

  • Paskelbė : Danutė Miknevičienė
  • Paskelbta: 2023-06-22
  • Kategorija: Didžiuojamės

Birželio 19 d. , pirmadienį, Lietuvos Respublikos sostinėje Vilniuje šventine ceremonija užbaigtas Lietuvos Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamas projektas „Nacionalinis IT iššūkis“.  Iš viso prie bendrovės „Telia Global Services Lithuania“ inicijuoto ir prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamo projekto, skirto ugdyti jaunimo IT žinias bei mažinti skaitmeninę atskirtį, prisijungė daugiau nei 9,5 tūkst. moksleivių ir 950 mokytojų iš visos Lietuvos.

Tris mėnesius visos Lietuvos 7-9 klasių moksleiviai  turėjo galimybę gilinti savo žinias technologijų srityje, artimiau susipažinti su IT srities specialybėmis, web programavimo aplinkomis, įrankiais, gauti teorinių ir praktinių žinių, kurti praktiškai. Nuo projekto pradžios klasėse ir individualiai „Nacionalinio IT iššūkio“ dalyviai peržiūrėjo ir išklausė daugiau kaip 4 tūkst. valandų ekspertų parengtos vaizdinės mokomosios medžiagos, naudojosi praktinėmis aplinkomis, įrankiais.

Projekto finale vykdytas specialus žinių patikrinimas – Nacionalinis IT testas.

Uždarymo renginyje apdovanoti geriausių rezultatų projekte pasiekę moksleiviai ir pažangiausios šalies mokyklos.

Baigiamosios šventės metu skelbiant ir apdovanojant  10 pažangiausių šalies regionų mokyklų, nuskambėjo Kupiškio r. Alizavos pagrindinės  mokyklos vardas. Kupiškio r. Alizavos pagrindinė mokykla tapo  pažangiausia informacinių technologijų edukacijos projekto “Nacionalinis IT iššūkis”  mokykla regione.

„Sveikiname projekto laimėtojus, mokytojus ir mokyklas ir visus iššūkį priėmusius moksleivius – didžiausias laimėjimas buvo nuspręsti praplėsti savo žinias, kurios bus nepamainomos ateityje. Esu įsitikinęs, kad ugdydami šalies jaunimo technologines žinias ir įgūdžius, laimime visi – būsimi talentai, kuriems šiandienos pasaulyje aktualios žinios leis geriau išnaudoti visas darbo rinkos galimybes, įmonės, kurioms tai atvers didesnes augimo ir plėtros perspektyvas, bei visa visuomenė, kurios pažanga ir gerovė reikšmingai priklauso nuo gebėjimo eiti koja kojon su inovacijomis.  Matome save kaip atsakingą visuomenės dalį ir kaip darbdavys turime pareigą ugdyti jaunus žmones bei padėti jiems įgyti žinių, kurios ateityje bus itin vertingos. Net jei pasirinks specialybes, nesusijusias su skaitmeniniu pasauliu, šio projekto dalyviai žinos apie įrankius, galinčius atverti vartus į pažangią ateitį.“ – sakė „Telia Global Services Lithuania“ vadovas Marius Ivanauskas.

„Nacionalinio IT iššūkio“ baigiamajame renginyje dalyvavusi Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pabrėžė, kad IT srities kompetencijos yra būtinos siekiant plėtoti aukštos vertės sektorius ir užtikrinti šalies konkurencingumą.

Fotografijose:

  1. „Telia Global Services Lithuania“ vadovas Marius Ivanauskas, Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, Kupiškio r. Alizavos pagrindinės mokyklos informacinių technologijų vyresnioji mokytoja Rasa Šlekienė, 9 kl. mokinė Marina Juškėnaitė.  Foto: projekto organizatorių nuotrauka.
  2. Apdovanojimų metu „Telia Global Services Lithuania“ vadovas Marius Ivanauskas, Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė,  Kupiškio r. Alizavos pagrindinės mokyklos informacinių technologijų vyresnioji mokytoja Rasa Šlekienė, 9 kl. mokinė Marina Juškėnaitė, kiti pažangiausių mokyklų regione atstovai. Foto: projekto organizatorių nuotrauka.
  3. Pažangiausios informacinių technologijų edukacijos projekto “Nacionalinis IT iššūkis” mokykla regione vardinė lentelė. Foto: Rasos Šlekienės asmeninis archyvas.

 

 

 

 

Nuotraukos:
Rasa Šlekienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos