Mažylių viešnagė knygų karalystėje

  • Paskelbė : Danutė Miknevičienė
  • Paskelbta: 2024-09-18
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 18 dieną Alizavos bibliotekoje apsilankė jungtinės ikimokyklinės ir priešmokyklinės ugdymo grupės vaikai. Kai kurie jų jau ne pirmą kartą lankėsi bibliotekoje ir žinojo, kad tai vieta, kur saugoma daugybė knygų. Bibliotekininkė priminė, kad kiekvienas vaikas gali pasiimti knygutes namo, jei tik jas gerbs: vartys tik švariomis rankomis, nesulankstys puslapių, laikys tvarkingai lentynose, nerašys ir nedraskys, o perskaitytas grąžins atgal.

Siekiant įkvėpti meilę knygoms, buvo skaitoma Indrės Zalieckienės paveikslėlių knygelė „Kapt kapt kapt“. Vaikai ją skaitė net kelis kartus, aptardami iliustracijas kartu su mažąja Andrėja. Vėliau mažyliai pasigamino lietaus garsų lazdeles ir, kapsėdami lazdelėmis ant savęs, skaitė knygą dar kartą.

Po to, vaikai gamino šypsenas ir jas dovanojo vieni kitiems, o bibliotekininkė toliau tyrinėjo lietaus garsus. Mažieji spragsėjo pirštukais, barbeno ant stalo, trypė kojytėmis, bandydami atkurti įvairius lietaus garsus. Galiausiai surengė lietaus garsų orkestrą ir skaitė knygutę, žygiuodami ir šokdami, kai tardavo žodį „kapt“.

Po to buvo surengta lietaus mankšta, kurios metu vaikai „aplijo“ savo kūnus – veidą, galvą, kaklą, šonus ir kojas, o paskui „nupurtė“ lietaus lašus. Vėliau jie pasigamino lietaus debesis, kuriuos mėtė ir gaudė, skambant muzikai.

Pasibaigus šiai veiklai, vaikai buvo nustebinti „pridygusiais“ grybais – bibliotekininkė atrado didelę musmirę, kurios viduje slėpėsi saldainių čiulpinukai. Kiekvienas pasiėmė po mažą „grybuką“, sėdo ir toliau klausėsi naujos istorijos – šįkart iš Kairi Look ir Anne Pikkov paveikslėlių knygos apie tigriuko gimtadienį ir jausmus augti. Diskutuota, ar būti dideliam yra taip pat smagu, kaip būti mažam.

Nuotraukos:
Rima Dyraitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas