Skaitymo šventė

  • Paskelbė : Danutė Miknevičienė
  • Paskelbta: 2024-03-07
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 6 dieną pas Alizavos pagrindinės mokyklos antrokus ir ketvirtokus, respublikinio konkurso „Kalėdinė pasaka“ nugalėtojus, atvyko šio konkurso organizatoriai, rašytojas (ir keliautojas, ir fotografas!) Gintaras Kaltenis ir edukatorė Raselė Kaltenienė.

Garbūs svečiai įteikė dovaną – Gintaro Kaltenio knygą „Rainiuko Pikselio ir pradinuko Petriuko nuotykiai Londone“ ( iliustruotą Ritos Anskaitienės).

Ir dar meninį šios knygos skaitymą pademonstravo!!! Jame šarmingas aktorius smagiai supažindino su garsių katinų (iš viso pasaulio) dešimtuku, taip pat katinukų (iš Lietuvos miestų) sąrašu ir perskaitė Utenos mero Katino užduotį Petriukui ir Pikseliui – vykti į Londoną ir surasti pradingusius Lietuvos gyventojus bei jų augintinius... Tarptautinis Hitrou oro uostas ir prasidėję kvapą gniaužiantys herojų nuotykiai....

Meninis knygos pristatymas labai suintrigavo tuoj pat čiupti knygą ir skaityti. O dar svečiai atvežė dovanų Pikselio diktanto nugalėtojams – po Utenos krašto žemėlapį su užduotimis, kurias reikės atlikti skaitant knygą.

Tada visi buvo pakviesti pasigaminti po bebenzį ekologinį Pikselio laivelį. Laivelio keleiviu pasirinkę vieną iš knygos herojų: kas tetą Petronėlę, kas klasiokę Barborytę, kas piratų kapitoną Marmūzę, o kas  rainiuką Pikselį, ar pradinuką Petriuką, ar merą Katiną,- spalvino, kirpo, lenkė burę, tvirtino prie korpuso.

Ir su pasigamintais laiveliais nusifotografavo!

Paskui vaikai kartu su svečiais gėrė arbatą, užkandžiavo sausainiais ir įvairiausius klausimus rašytojui uždavinėjo: su kokia transporto priemone labiausiai patinka keliauti, kurios pamokos mokykloje labiausiai patiko, kas labiau patinka: keliauti ar rašyti ir t.t.

Mokiniai sužinojo, kad rašytojas būdamas jų metų, labai mėgo skaityti knygas,  o jo namuose buvo didžiulė biblioteka.

Rašytojo atsakymus į vaikų klausimus paskelbsime „Šratinuke“.

 

Nuotraukos:
Danutė Miknevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos