Pamokos apie dezinformaciją

Sausio 22 dieną 7 ir 6 klasių mokiniai mokėsi atpažinti dezinformaciją. Aiškinosi, iš kur ji kyla, kuo kenkia ir kodėl jos reikia saugotis.

Pamokos vedamos pagal parengtus mokomuosius išteklius internetinėje svetainėje https://medijos.epilietis.eu/apie-mus/

Iš pradžių aptartos 3 situacijos naudojant interaktyvius mokymo objektus, kada kalbama netiesa (klaidinga, melaginga, klaidinanti). Mokiniai grupelėse kūrė dezinformacijos pavyzdžius, drauge aptarinėjo kiekvieną istoriją, kur ji paskelbta, kaip patikrinti, ar tai dezinformacija.  Atidžiai visi perskaitė ir aptarė 12 kritinio mąstymo patarimų, kaip patikrinti informaciją ir atpažinti dezinformaciją.  Pamokos žinias kiekvienas įsivertino spręsdamas interaktyvią viktoriną. Rezultatų buvo įvairių ir 4/7, ir 6/7, ir 7/7.

Siekiama, kad mokiniai kritiškai vertintų gautą informaciją, atsižvelgdami į jos šaltinių patikimumą, kontekstą, išraiškos formas, ją lygintų su kitų šaltinių informacija bei mokslo žiniomis.

Dalyvaujame asociacijos „Langas į ateitį“ bei asociacijos „Viešieji interneto prieigos taškai“ projekte „Medijų raštingumo stiprinimas bendruomenėse: kritinį mąstymą ugdykime kartu!“

 

 

 

 

Nuotraukos:
Danutė Miknevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos