Šviesos ir žodžio šventė

Astridos Lindgren sukurtas Emilio pasaulis yra tapęs Šiaurės šalių kultūros paveldo dalimi. Todėl, kad ir suaugusieji, ir vaikai Emilyje bei kituose Kathulte gyvenančiuose personažuose lengvai atpažįsta save.

Alizavos bibliotekoje lapkričio 13 dieną vykusioje Šviesos ir žodžio šventėje JIUG ugdytiniai ir pradinių klasių mokiniai susipažino su Astridos Lindgren knygos „Emilis iš Lionebergos“ veikėjais. Emiliu, jo šeima bei gyvūnais. Vaikai išgirdo, kokių išdaigų Emilis buvo prikrėtęs. Išgirdo ir apie gerus Emilio darbus.

Bibliotekininkė perskaitė ištrauką iš knygos, kaip Emilis demonstruoja tikrą Kalėdų dvasią elgetyno vargšų džiaugsmui, bet tėvų nevilčiai.

Vaikai žaidė Emilio žaidimą „Pridėk Knysliukui uodegytę!“. Gavo dovanų Emilio plakatų, spalvinimo paveikslėlių, kuriuose Emilis joja ant savo arklio Luko ar apsikabinęs šlubą vištą Lotą.

Šventėje vaikai pasivaišino dailės ir technologijų pamokose penktokų ir septintokų keptais imbieriniais sausainukais ir mokytojos Birutės dovanotais saldainiais.

Burtų keliu kiekvienoje klasėje buvo atrinkti protmūšio „Ką žinai apie Emilį iš Lionebergos?“ dalyviai.

Nuotraukos:
Danutė Miknevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos