Kūrybiškumo renginys Kęstučiui Kasparavičiui pagerbti

  • Paskelbė : Danutė Miknevičienė
  • Paskelbta: 2024-05-07
  • Kategorija: Konkursai

Spaudos ir knygos dieną Kupiškio r. ugdymo įstaigų 3-4 klasių mokiniai pagerbė rašytoją ir dailininką Kęstutį Kasparavičių.

Skaitymo skatinimo konkursą „Šis bei tas apie Kęstutį Kasparavičių“ organizavo Kupiškio L. Stuokos- Gucevičiaus gimnazijos bibliotekininkė Renata Petrusevičienė ir  Kupiškio r. švietimo pagalbos tarnybos metodininkė Ligita Stapulionienė.

Mokyklų komandos atvyko paruošusios namų darbus: nuodugniai susipažinusios su Kęstučio Kasparavičiaus kūryba, išmokusios emociškai išraiškingai perskaityti pasirinktą trumpą istoriją, pagaminusios draugams dovanėlę – mažo formato knygeles su palinkėjimais.

Kruopštus K. Kasparavičiaus iliustracijų piešinys, pavaizduotų detalių gausa padeda atskleisti knygos siužetą, apibūdina personažus, veiksmo aplinkybes. Jo knygos įvertintos apdovanojimais. Kęstučio iliustracijose atgyja šaukštai, skraido knygos, vaikšto medžiai. Mokiniai turėjo įvardinti iš kokių knygelių pateiktos iliustracijos. Pagal knygos viršelio iliustraciją parašyti knygos pavadinimą. Nurodyti, kurias knygas parašė K. Kasparavičius, o kurias kiti autoriai. Sukurti pasaką pagal duotą pradžią iš „Sapnų katytės“, atlikti meninę užduotį.

Dar mokiniai žiūrėjo vaizdo įrašą apie Kęstutį Kasparavičių, klausėsi Kupiškio r. savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotojos Laimutės Kliopkinienės skaitomų tekstų apie „Skraidančias knygas“ ir „Knyginę karvutę“.

Mokinių kūrybiškumas, vaizduotė ir originalumas buvo įvertinti ir apdovanoti.

Kęstutis Kasparavičius tikrai būtų patenkintas šiuo renginiu.

 

Nuotraukos:
Danutė Miknevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos