Susipažino su labirintų pasauliu

  • Paskelbė : Danutė Miknevičienė
  • Paskelbta: 2024-06-10
  • Kategorija: Išvykos

Birželio 10 dieną Alizavos pagrindinės mokyklos 7 klasės mokiniai dalyvavo Kultūros paso edukacijoje „PAINUSIS LABIRINTŲ PASAULIS“.

Visi žinome, kad labirintui būtini takeliai. Edukacija vyko Anykščių labirintų parke, kuriame pridaryta daug įvairiausių takelių: ir karkluose, ir akmenyse, ir kanapėse, ir kukurūzuose. Mokiniai sužinojo, kad yra tik dvi pagrindinės labirintų rūšys: klasikinis ir painusis. Išgirdo įdomų pasakojimą apie seniausią pasaulio labirintą Egipte, kurį ištyrė ir heroglifais aprašė Herodotas.  Šio labirinto požeminėje dalyje šliaužiodavo  šventi gyvūnai, 30 metrų ilgio krokodilai. Sužinojo įdomią istoriją apie garsiausią pasaulio labirintą Graikijoje - Kretos arba Minotauro labirintą. Minotauras -  pusiau žmogus, pusiau jautis, buvo žmogėdra. Mokiniai išgirdo įdomią legendą, kaip jis buvo apgautas ir nukautas.

Įgiję teorinių žinių, buvo suskirstyti į komandas, gavo žemėlapius ir užduotis.  Klaidžiodami po didįjį, energetinį, lenktyninį ir kitus labirintus turėjo atlikti 7 užduotis, kurios ugdo orientavimosi bei darbo komandoje įgūdžius.

 Po klajonių visi kartu dalinosi patirtimi ir įspūdžiais. Komandoms buvo įteikti pažymėjimai, patvirtinantys, kad sėkmingai įveikti visi labirintai.

Po edukacijos mokiniai neribotai mėgavosi visomis parke esančiomis pramogomis. Išbandė gebėjimus šaudykloje, apsilankė siaubo kambaryje, veidrodžių labirinte, tornado tunelyje, kreivų veidrodžių kambaryje. Žaidė mini golfą ir vandens mūšį. Išbandė RUPS atrakciono malonumus, kilo ir leidosi kosminiais laiveliais, važinėjosi safari traktoriuku, elektrinėmis mašinėlėmis, leidosi padangomis. Apžiūrėjo pelėdos namą, žalių skulptūrų parkelį, grožėjosi mielais triušiukais, maitino žuveles.

Nuotraukos:
Danutė Miknevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos