Viešnagė Šiaulių miesto bibliotekoje

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2022-11-12
  • Kategorija: Išvykos

Lapkričio 11 dieną Kupiškio r. Alizavos pagrindinės mokyklos 6 ir 5 klasių mokiniai apsilankė Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Lieporių filiale. Čia apžiūrėjo 60 autorinių lėlių – literatūrinių herojų kolekciją. Tai ir didelį akmenį nešantis velnias (padavimas apie Puntuką),  ir vištytė su gaideliu, ir raganius, ir šimtas zuikių, jaučio trobelės veikėjai, garsioji Eglė – žalčių karalienė, Gulbė - karaliaus pati, nuogas karalius, mergaitė su degtukais  ir t.t. , ir  t.t.

Kai kurios lėlės turi QR kodo gidą. Mokiniai išbandė QR kodo veikimą. Nuskenavę lėlės Eglės kodą, išgirdo gražiu vyrišku balsu skaitomą tekstą, kaip lietuvių liaudies pasakos „Eglė – žalčių karalienė“ herojė prakeikia savo vaikus: „Kad tu pavirstum į drebulėlę, kad tau šukuotų vėjas galvelę.“

Bibliotekos vedėja Regina pademonstravo mokiniams, kaip reikia bibliotekoje pačiam apsitarnauti t.y. pasiimti pasirinktą knygą.

Mokiniai sužinojo, kad visos nuostabiosios lėlės pagamintos iš modulino.

Vyresnioji bibliotekininkė Simona Stelmakovaitė pakvietė mokinius į laboratoriją.Čia jie, klausydamiesi  edukatorės sekamos pasakos „Sigutė“, patys gamino naminį moduliną.

Veiklos metu buvo diskutuojama apie skaitymo ir žinių sąsają su įvairiomis kūrybinėmis veiklomis, kūrybiniais procesais.

Nepamirškite padėkoti autoriui