Pirmokų pažintis su biblioteka

  • Paskelbė : Danutė Miknevičienė
  • Paskelbta: 2024-09-12
  • Kategorija: Aktualijos

Rugsėjo 12 dieną Alizavos pagrindinės mokyklos pirmos klasės mokiniai pirmą kartą apsilankė mokyklos bibliotekoje. Vaikai iš bibliotekininkės sužinojo pagrindines bibliotekos taisykles: kaip pasiimti ir grąžinti knygas, kodėl svarbu laikytis knygų išdėstymo tvarkos ir ką daryti, jei knyga netyčia pasimeta. Taip pat buvo kalbama apie tinkamą elgesį su knygomis – „Knygos higieną“.

Po pokalbio pirmokai iškilmingai davė priesaiką Knygos riteriui Andriui, pažadėdami branginti ir saugoti knygas: jas imti tik švariomis rankomis, neplėšyti ir nelankstyti puslapių, o perskaitytas knygas visada grąžinti į biblioteką. Vaikai pasirašė Skaitytojo formuliare, patvirtindami, kad tapo oficialiais Alizavos bibliotekos skaitytojais.

Bibliotekininkė kartu su Knygos riteriu vaikams perskaitė Mariaus Marcinkevičiaus ir Aušros Kiudulaitės knygą „Draugystė ant straublio galo“. Po skaitymo visi žaidė žaidimą „Kas būtum tu, jei aš būčiau...“, įkvėptą knygos herojų – dramblio Džeraldo ir pelytės Patricijos.

Kiekvienas pirmokas pasigamino savo dramblio Džeraldo portretą. Be to, bibliotekininkė įteikė vaikams laiškus, kviečiančius draugauti su biblioteka, knygų skirtukus bei po smagią knygelę, parašytą poeto Viliaus Baltrėno, kilusio iš Alizavos krašto.

Šventėje taip pat buvo pagerbtas pirmokas Emilis Novikevičius, kuris buvo apdovanotas nacionalinės akcijos „Vasara su knyga“ diplomu. Šis apdovanojimas pažymėjo jo dalyvavimą skaitymo iššūkyje, vykusiame nuo 2024 m. birželio 1 d. iki rugpjūčio 31 d., kurį Emilis sėkmingai įveikė.

Nuotraukos:
Danutė Miknevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas